Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че се е извинил на Стивън Джерард заради коментара си относно неговото подхлъзване през 2014. 

През миналата седмица, докато защитаваше клуба си от обвиненията във финансови измами, той напомни за случилото се преди 9 години, когато Ливърпул докосваше титлата, но срещу Челси Джерард се подхлъзна и загуби топката, което доведе до гол за Сините и загуба с 0:2, която бе решаваща, за да може Гражданите пак да триумфират. „И това ли беше наша вина?“ попита реторично тогава Гуардиола. 

Преосмислил думите си обаче, наставникът се е извинил лично на Джерард, а направи това и публично преди ключовия сблъсък с Арсенал утре вечер на „Емиратс“. 

„Извиних се на Стивън Джерард за ненужните си и глупови коментари и нещата, които казах за него. Срамувам се от себе си за това, което казах, тъй като той не го заслужава. Защитавах клуба си, но не трябваеш да замесвам неговото име. Вече му се извиних лично, но трябва да направя това и тук. Извинявам се на него, на съпругата и децата му, защото това, което направих, че наистина много глупаво“ заяви Гуардиола. 

Утре вечер Сити гостува в Северен Лондон  с 3 точки изоставане от Арсенал, който е и с мач по-малко. Участието на Ерлинг Холанд в двубоя остава под въпрос заради проблема в бедрото от двубоя срещу Астън Вила в неделя.